На сьогоднішній день інститут батьківства в Україні переживає кризу. За статистикою 45% дітей проживають в сім’ях без батька; 70% юнаків у виправно–виховних закладах, що відбувають тривалий строк, виросли в таких сім’ях. Лише 34% дорослих чоловіків вважають свого батька за взірець. В зв’язку з цим, ще з 2006 року є ініціатива святкувати день батька на офіційному рівні, адже зараз, тата немає не лише вдома, але й у календарі.

Минулого року в Києві вперше було проведено таку акцію, яка пройшла під гаслом: «Я люблю свого тата». Зараз, міста підхопили ініціативу, а тому в третю неділю вересня, а саме 19 числа у Луцьку, Києві, Дніпропетровську, Львові та інших містах святкуватимуть цей день.

Сьогодні була проведена прес–конференція Департаменту молодіжної політики та спорту Луцької міської ради та Волинського обласного благодійного фонду «Переображення», на якій представили концепція святкування Всенародного Дня батька в місті Луцьку, який відбудеться з ініціативи Міжнародної ГО «Міжнародний Центр Батьківства». Володимир Редкач, координатор благодійної акції розповів, що 19 вересня з 15.00 до 19.00 на Театральному майдані міста відбудуться різні дійства, серед яких: силове шоу Олексія Селіфанова, забави, змагання для чоловіків та перегони карапузів (малюків до одного року). Також, важливим елементом акції буде опитування на тему «Важливість ролі батька в сім’ї та суспільстві».

Олександр Савич, голова наглядової ради ВОБФ «Переображення», пастор церкви «Голгофа» сказав, що ще до створення держави була сім’я, як початок всього на землі. Тому, потрібно повертатись до цього. «Ніхто не вчить нас, як бути батьком, цей приклад ми беремо з сім’ї», – наголошує він. Потрібно проводити час з дітьми, щоб краще їх зрозуміти, а інакше, хтось інший вкраде їхнє серце, – переконаний Олександр Савич.

Тож усі небайдужі можуть прийти в неділю, з своїми сім’ями, для того, щоб привітати татусів і гарно провести час в родинному колі.