Депутат Горохівської районної ради від ВО "Свобода" Олег Боруцький направив депутатське звернення до прокурора Горохівського району з приводу антиконституційних і антизаконних дій голови Горохівської райдержадміністрації Жанни Савчук, яка змушує освітян вступати до Партії регіонів під загрозою звільнення. Про це "Під прицілом" повідомили у прес-службі ВО "Свобода". 

У депутатському зверненні Олега Боруцького до прокурора Горохівського району йдеться наступне.

"До мене, як депутата районної ради, звертаються освітяни й заявляють, що їх змушують вступати в Партію регіонів. При цьому зазначається, що до вступу в цю партію змушували під час наради в голови Горохівської районної державної адміністрації з директорами шкіл. Пізніше, окремі директори, заставляли вступати в цю партію своїх підлеглих. Фактично перед освітянами поставлено вибір, або ти в Партії регіонів і продовжуєш працювати, або звільняйся з роботи.

Такі дії посадових осіб, є грубими порушеннями Конституції України та чинного законодавства. Складається враження, що керівництвом району нав’язується система тоталітарного режиму, де проводяться політичні репресії до всіх інакомислячих. Люди позбавлені права вибору, повністю ігноруються їх політичні права та свободи.

Враховуючи наведені факти й обставини вимагаю:

1. Провести перевірку дій посадових осіб;

2. Притягнути до відповідальності посадових осіб, винних у політичних переслідуваннях й тиску на вчителів та директорів шкіл".