У Севастополі чиновники заборонили добровільні внески готівки "на ремонт" в загальноосвітні та дошкільні установи. "Щорічно в якості благодійних внесків батьки здають близько 12 мільйонів гривень. У фонд школи де вчиться моя дитина, батьки збирають близько 50-60 тисяч гривень в місяць. Моя дитина провчилась там 5 місяців. За цей час зібрано близько 300 000 гривень. Але будівельників я за ці місяці в школі так і не побачила. Виникає запитання, куди йдуть гроші", - розповіла голова товариства "Севастопольські мами" Олена Прокіна, пише "Сегодня".

Начальник севастопольського управління освіти Ірина Заєць каже, що наказ видали, щоб вирішити проблему раз і назавжди.

"Бюджету, звичайно, не вистачає, і багато батьків надають підтримку. Однак при цьому всі кошти акумулюються фондами батьківських комітетів шкіл", - каже Заєць.

У більшості шкіл безпосередньо адміністрація нічого з батьків не збирає. Цим займаються переважно батьківські комітети, або класні керівники.

Щоб був контроль за обігом батьківських грошей, юристи рекомендують створити і зареєструвати в Мін'юсті благодійний фонд при школі, який буде збирати кошти, контролювати та звітувати про те, як вони використані. При цьому сама адміністрація школи грошима не розпоряджається.