Власники магазинів на «Книжковому пасажі», що на вул. Лесі Українки, 19 березня звернулися до міського голови Миколи Романюка у зв’язку з неврегульованими майновими питаннями та побоюванням, що даний книжковий ринок перенесуть через створення ЦНАПу у будинку позаду книжкового ринку.

Один із власників магазинів сказав: «Хочемо взяти в оренду земельну ділянку, на якій знаходяться магазини, але зараз ми почули про перенесення «Книжкового пасажу». Справа в тому, що це дуже складна справа, адже це все почалось з ініціативи міської ради в 2001 році, коли ми торгували книжками біля ЦУМу, а нам запропонували переміститись до Будинку побуду по вул. Лесі Українки, за власні кошти підприємців. Але підприємці не отримали в оренду земельної ділянки, вона була передана іншій особі, яка не є інвестором будівництва, є такий Пахольчук Володимир Євгенович. Інвестори уклали з особою договори інвестування. Після того як воно було фактично збудовано, він сказав, що в нього не вистачає коштів в цього забудовника».

За словами підприємців, вони виявили, що затребувані кошти не відповідають дійсності і вимагали відзвітувати за уже використані фінанси. З того часу почались конфлікти. Орендар земельної ділянки натомість, за словами підприємців, почав укладати нові договори інвестування і створив кілька черг інвесторів.

По даному питанні і досі тривають різні судові справи, які тягнуться ще з 2004 року. Зараз готується новий позов проти забудовника про визнання прав власності на адміністративне приміщення у «Книжковому пасажі», яке він, за словами підприємців, захопив. Крім того, власники магазинів зазначили, що вони не згідні на перенесення «Книжкового пасажу» на нове місце.

Микола Романюк пообіцяв дати відповідні доручення про створення невеличкої комісії, котра буде на місці розбиратись з ситуацією, що склалась.