Нещодавно голова Рівного Володимир Хомко, під час засідання одного із міськвиконкомів розповів про свою заробітну плату. Правду кажучи, він не зміг точно пригадати скільки отримує - чи то 3 400 гривень, чи то 3 500…

26 квітня, під час перерви сесії Рівнеради, голова Рівного відповідав на питання журналістів, в тому, числі і на інформацію, оприлюднену порталом «Четверта влада». Вони порахували, що ніби, Володимир Хомко заробляє біля 10 000 гривень у місяць.

Нагадаємо, портал «Четверта влада» написала запит щодо посадового окладу та надбавок міського голови Рівного із відповіді на який, стало відомо, що посадовий оклад міського голови минулого року склав 3 219 гривень у місяць. Разом з усіма надбавками та доплатами (за високі досягнення у праці, за вислугу років, за звання "заслужений", за доступ до державної таємниці, за ранг) - фонд заробітної плати міського голови на місяць, наприклад, 1 жовтня 2011 року вже становив 6 941, 93 грн. ( це не рахуючи премій). Так, за 10 місяців 2011 року йому було нараховано 12 300 гривень у вигляді премій. У 2009 році міський голова отримав 13 305 гривень премії, у 2010 - 12 734 гривень.

Отже відповідаючи на запитання щодо отримуваних ним коштів, Володимир Хомко зауважив:

- Я ж сказав, мій оклад біля 3,5 тисяч. Ви рахуєте (не для інтерв’ю кажу), що в мене велика зарплата? Порівнювати з моєю посадою, правда ж, заробітна плата мала?, Що зробив Саакашвілі щоб не було корупції в міліції? Він підняв зарплату міліціонерам. Не може бути дешевого чиновника. Він небезпечний для суспільства.

Окрім того, мер міста розповів про те, що він, як і кожна людина – меркантильний. Тому ніколи не відмовляється від надбавок та премій які належать йому згідно із Законом.

Отже, роблячи висновки із коментаря Володимира Хомка, можна з певністю сказати, що він сам себе вважає небезпечним для суспільства, адже неодноразово наголошував на тому, що має маленьку заробітну плату в порівнянні із займаною посадою. Виходить – вихід один. Корупція?