В Україні питання роздільного збору сміття законодавчо поки що не врегульоване. Тим часом у 200 населених пунктах сортувати побутові відходи в домашніх умовах вже привчилися. Однак, це крапля в морі. Адже тільки 8% такого непотребу потрапляє на спалення, або переробляють на вторсировину. 

А 92% побутових відходів доводиться відвозити на захоронення на полігони. Про це на прес-конференції розповів директор Департаменту благоустрою територій і комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Ігнатенко.
Чиновник розповів, що в Україні щорічно утворюється близько 50 млн м. куб. побутових відходів, це понад 12 млн тонн. Практично всі ці відходи захоронюються на 6 тис. полігонах, які мають площу 9 тис. га, пише УНН.

"Хочу сказати, що в Україні 92% побутових відходів іде на захоронення, 8% ми переробляємо й утилізуємо. Переробка здійснюється завдяки впровадженню роздільного збирання у 185 населених пунктах, а також є п'яти сміттєспалювальним заводам в Україні", – повідомив О.Ігнатенко.

За його словами, у цьому питанні наша держава не посідає останнє місце. Адже є навіть деякі європейські країни, які до 100% відходів захоронюють на полігонах. А ось Швейцарія – навпаки, уточнив він, не відвозить туди сміття. О.Ігнатенко додав, що вже сьогодні в Україні потрібно збудувати 650 нових полігонів для побутових відходів.