У цьому році держава спрямує 732 млн грн на утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби. Зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2012 року №342 прокоментувала заступник директора департаменту тваринництва Міністерства агрополітики і продовольства України Олена Альшанова у Ковелі на обласній нараді.

Участь в роботі нараді взяли народний депутат України Катерина Ващук, голова облдержадміністрації Борис Клімчук, його заступник Віталій Карпюк, голова обласної ради Володимир Войтович, голови РДА, райрад, сільські, селищні голови, керівники профільних підрозділів та управлінь, головні районні ветлікарі.

Як повідомила Олена Альшанова, для Волині передбачено близько 20 млн грн на збільшення кількості поголів’я великої рогатої худоби.

У рамках урядової постанови державними дотаціями охоплять близько 21 родинну ферму, які вигодовують 32 тисячі молодняка ВРХ.

За словами директора департаменту тваринництва Міністерства агрополітики і продовольства України, для отримання цієї спеціальної бюджетної дотації фермерам потрібно подати необхідні документи у сільські чи селищні ради, ті ж – до профільних місцевих структур. Річна дотація складає одну тисячу гривень.

З початку року агроформуваннями Волинської області на 4,2 тис. голів збільшено поголів’я корів. Нині на Волині налічується 206,6 тисяч голів ВРХ. Ріст складає 1,5 тисяч голів. «Такого результату в регіоні вдалося досягти вперше за 20 років. Наголошу, ми повинні максимально спрацювати, аби люди отримали цю субвенцію від держави», - наголосив голова облдержадміністрації Борис Клімчук.