Сьогодні у Волинській обласній раді відбулось перше засідання робочої групи з підготовки проекту звернення депутатів обласної ради щодо державної мови, на яке прибуло всього 3 депутати. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Попередньо, було прийняте рішення про створення робочої групи, до якої увійшли представники усіх фракцій обласної ради. Однак, на засідання прибули лише голова фракції ВО «Свобода» Анатолій Вітів, депутат обласної ради від ВО «Батьківщина» Валентина Блінова та депутат від «Народної партії» Андрій Турак.

Однак, і цим депутатам вдалось плідно попрацювати і внести поправки в остаточний проект звернення обранців Волиньради щодо недопустимості запровадження в Україні другої державної мови та наступу на українську мову, як конституційно закріплену єдину державну. Зокрема, Анатолій Вітів відстояв думку про те, що депутати вправі вимагати від вищого державного керівництва припинити політичні спекуляції з мовного питання, зупинити наступ на українську мову та не допустити антиконституційних спроб запровадження в Україні другої державної мови.

Таким чином, депутати внісши деякі стилістичні правки, вже завтра повторно подадуть проект рішення для внесення в порядок денний на чергову сесію Волиньради.