Газета «Слово Волині», близька до депутата-регіонала Степана Івахіва, яка виділила окремий автомобіль і відеокамеру на висвітлення зустрічі депутата Волинської облради Ігоря Гузя та народного депутата Лесі Оробець 22 – 23 квітня цього року, тим не менше жодним словом не загадала про цю подію. Про це стало відомо на засіданні постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю Волинської облради, повідомляє «Під прицілом».

Головний редактор газети «Слово Волині» Наталія Шепель висловила позицію свого видання.  –

«На цій сесії пан Ігор використав трибуну обласної ради, щоб розповісти, що його переслідували молодики з характерною зовнішністю. При цьому він згадав газету «Слово Волині» і після обіду до нас прийшли фото цих людей, які є нашими журналістами. Я вважаю, що неетично називати наших працівників злочинцями. Тому нашій репутації нанесено шкоду і ми хотіли би, щоб пан Ігор вибачився у такій же формі перед нами на сесії обласної ради. Хочу сказати, що журналіст має право відкрито здійснювати записи з застосуванням різної техніки на будь-яких відкритих заходах. Я також не розумію брутальної форми звернення», - поскаржилася головний редактор.

Зі свого боку Ігор Гузь оприлюднив інформацію про те, що 22 – 23 квітня він і його колега по партії Леся Оробець проводили зустрічі з мешканцями.

«У Шацьку до нас завітала людина, яка відмовилась представитися. Ми не заборонили цій людині знімати нас. Але побачили, що цей автомобіль пересувався за нами не лише під час зустрічі з депутатами.  Я маю повне право звернутися із запитом. На жаль, мої колеги з обласної ради не підтримали депутатський запит. 25 квітня Леся Оробець подала депутатське звернення щодо встановлення цих осіб. 23 травня цього року міністр МВС Захарченко повідомив, що не має змогу вчасно встановити особи цих людей… Я публічно звернувся до всіх журналістів Волині і роз’яснив свою позицію. Тому я сподіваюся, що правоохоронні органи дадуть інформацію народному депутату Лесі Оробець», - розповів Ігор Гузь.

Крім того, депутат Волинської облради зауважив, що газета «Слово Волині», за інформацією Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу, належить Степану Івахіву.

«Тому я тут бачу політичну складову, - сказав Гузь. - Я вважаю, що це нецивілізовано, коли журналіст не відповідає, хто він і кого представляє і супроводжує мене та народного депутата у чотирьох районах. Я можу сказати скільки ви передплатників переплатили мешканцям округу №21», - додав він.

Депутат ВО «Свобода» Анатолій Вітів поцікавився чому така надзвичайна увага до депутатів і їх зустрічі, що редакція відрядила автомобіль, який їздив по області.

Водночас головний редактор Наталія Шепель заявила,  що у «Слові Волині» висвітлено цієї події не було. Це викликало справедливі репліки членів постійної комісії.

«Якщо журналісти їдуть на подію, то вони її висвітлюють. Як – це їхня справа. В даному ж випадку я не розумію сенсу поїздки журналістів і їх завдання», - сказав Анатолій Вітів.