Прокуратурою міста Луцька внесено подання міському голові обласного центру Волині з вимогою усунути порушення закону, виявлені під час перевірки з питань додержання виконавчим комітетом Луцької міської ради вимог законодавства при погодженні розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Так, виконавчим комітетом Луцької міської ради 8 листопада 2012 року прийнято рішення № 743-1 яким погоджено товариству з обмеженою відповідальністю «ЕМПІРО УКРАЇНА» розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності - павільйону дитячого кафе-кондитерської з дитячим майданчиком для розваг - на 1 рік на проспекті Волі, у Луцьку.

Прокуратурою встановлено, що це рішення є незаконним, адже управлінням містобудування та архітектури Луцької міської ради не надавався висновок про відповідність намірів щодо місця розташування тимчасової споруди на території комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» комплексній схемі розміщення тимчасових споруд та будівельним нормам.

Окрім того, законом не допускається розміщення на земельних ділянках закладів охорони здоров’я функціонально не пов’язаних з ними будинків і споруд.

Питання про скасування незаконного рішення розглядатиметься на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

Про результати розгляду подання та вжиті заходи по усуненню виявлених порушень буде повідомлено додатково.