Набула чинності ухвала апеляційного суду Рівненської області  щодо обвинувачення колишнього голови Ківерцівського районного суду Волинської області, який вимагав та отримав хабарі від двох місцевих мешканців. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Слідством встановлено, що у жовтні 2008 року один з місцевих приватних підприємців, на вимогу судді, передав йому пральну машинку та 1200 гривень за винесення позитивного рішення у цивільній справі щодо визнання за ним права власності на приміщення. Згодом у 2010 року цей же суддя вимагав 4000 гривень від іншого підприємця за вирішення на його користь питання стосовно виключення автомобіля з акту опису.

У червні 2010 року співробітники СБУ спільно зі слідчим прокуратури затримали правопорушника «на гарячому» неподалік від будівлі суду під час одержання ним частини хабара.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне  становище) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки та позбавленням права обіймати посади судді та посади, наділені владними та організаційно-розпорядчими функціями чи займатись такою діяльність в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування строком на 3 роки.