Сьогодні відбулася робоча зустріч міської влади з представниками служб таксі Луцька. Участь у зустрічі взяли заступник міського голови Тарас Яковлев, депутати міської ради Юрій Вега, Роман Романюк, Тарас Бас, начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Анатолій Миронюк, директор КП «Автопарксервіс» Олександр Кралюк. Метою зустрічі було обговорення нагальних проблем у роботі служб таксі та напрацювання певних уніфікованих умов їх роботи, - повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Тарас Бас зауважив, що служби таксі є частиною транспортної системи міста і необхідно виробити певні умови їх функціонування. За його словами, багато років ніхто не регулював сфери їх діяльності.

Депутат Роман Романюк запропонував, аби представники служб таксі розповіли про власне бачення покращення надання послуг таксі у місті.

Голова ГО «Волинська асоціація перевізників таксі» Сергій Романчук подякував за можливість зустрітися з представниками влади. Він наголосив, що є дуже багато проблем, які необхідно вирішувати. За його словами, проблемою є невизначеність місць для стоянок таксі. Частина з них має відповідні дорожні знаки, частина ні. Крім того, Сергій Романчук повідомив, що в окремих місцях без попередження знімають відповідні дорожні знаки, які вказують на місця стоянок таксі.

Ще однією проблемою є нелегальні таксисти, які щоночі виїжджають на вулиці міста та відбирають клієнтів у офіційно зареєстрованих перевізників. Сергій Романчук зазначає, що так звані в народі «пінгвіни» не сплачують жодних податків та зборів. Однак, ніхто з цим явищем не бореться.

Депутат Роман Романюк зауважив, що стоянки таксі повинні бути з відповідною інфраструктурою. Заступник міського голови Тарас Яковлев наголосив, що там мають бути смітники, територія повинна прибиратися та відповідати естетичним нормам.

Крім того, він розповів, що проаналізував досвід інших міст України у цій сфері, та назвав основні критерії, яким повинні відповідати водії та автомобілі таксі. Зокрема, в автомобілях повинні бути лічильники, термінали для безготівкового розрахунку за проїзд, автомобілі бути чистими тощо. На його думку, це елементарні речі, які дозволять покращити якість надання послуг лучанам та гостям міста.

Депутат Юрій Вега висловив й свою точку зору з цього приводу: «Пасажир, сідаючи в автомобіль, повинен знати, яка вартість проїзду, адже у нас трапляються випадки, що за одну і ту ж відстань можна заплатити різні суми».

Директор КП «Автопарксервіс» Олександр Кралюк зауважив, що нині назріла необхідність розробки мережі стоянок таксі. Нині у цій сфері панує хаос. Завдяки створенню такої мережі вдасться вирішити багато проблем. Зокрема, й питання боротьби з нелегальними таксистами.

За підсумками сьогоднішньої зустрічі було прийнято рішення зустрітися ще раз через кілька тижнів. До того часу представники служб таксі й міська влада напрацюють ряд пропозицій щодо вирішення проблем у цій сфері.