Допоки вчені розцінюють пеніцилін і вакцинації як найвизначніші досягнення людства в галузі медицини, Джек Сім заявляє, що туалети зробили більше для нашого здоров’я. Джек Сім, засновник розташованої в Сингапурі Світової туалетної організації, хоче, щоб кожен мав доступ до чистого і безпечного туалету.

Чи дійсно нам потрібно дякувати туалету за наше здоров’я?

На Заході туалет поклав край епідеміям. Туалети і гігієна були визнаними найкращими профілактичними медичними заходами. Сьогодні сотні мільйонів людей в усьому світі у сільській місцевості та трущобах не мають каналізації і зливають випорожнення просто в річки.

Але проблема в тому, що бідні люди не просять про туалети. В першу чергу вони шукають їжу, воду і притулок.

- Багато поколінь здійснювали дефекацію відкрито, як це робили їхні батьки і сусіди, тому ніхто не наважується підняти це питання, - говорить Джек Сім. – Тому нам потрібно порушити це табу. Коли люди починають говорити про це, вони створють суспільний запит, відтак бізнес може почати виробляти і встановлювати туалети. Ми можемо побудувати цілком нову економіку, основану на туалетах!

Туалети здатні покращити гігієну, що дозволить боротися із загальними захворюваннями значно легше. Якщо ви не дотримуєтеся санітарії, хвороба може повернутися.

Насправді, туалети можуть врятувати наші життя.