Голова Волинської обласної ради Володимир Войтович під час сьогоднішньої прес-конференції прокоментував ситуацію стосовно зриву пленарного засідання XVII сесії облради, яка відбувалась 15 лютого. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема за словами голови Волиньради, каменем спотикання стало два питання. Одне із них – проект рішення який стосується виділення коштів з обласного бюджету на спорудження пам’ятника Степану Бандері. Друге питання – проект рішення про продовження контракту з Михайлом Сташенко, ректором інституту післядипломної освіти.

Голова обласної ради пояснив, що зняв з розгляду проект рішення про продовження контракту з Михайлом Олександровичем, на юридичній підставі, але пообіцяв вирішити ситуацію на наступному пленарному засіданні.
«Незважаючи на юридичний висновок, незважаючи на те, що ми не маємо право розглядати проект про продовження контракту, я підкорюся волі більшості. Наступне пленарне засідання має дати відповідь як далі діяти з паном Сташенко», - зауважив Володимир Войтович.

Щодо пам`ятника Степану Бандері, то за словами голови Волиньради – він будується і буде будуватись, але питання в тому - за які кошти. Частина депутатів і фракцій вважають що, будівництво пам’ятника Степану Бандері потрібно робити за кошти меценатів, спонсорів і т. д. Натомість Володимира Войтовича обурює те, що йому, як голові обласної ради ставиться ультиматум - розглядати це питання тільки першим. Тому він вважає що така умова абсолютно невиправдана. Мовляв питання про зміни до бюджету стоїть у порядку денному другим, тож і питання про виділення коштів на спорудження пам’ятника, треба розглядати в контексті змін до бюджету.