Днями у Господарському суді Волинської області відбулось чергове слухання у справі про стягнення боргів з ТзОВ «Енергосервісна компанія «Луцькі комунальні системи», - інформує «Під прицілом».

Зокрема ТзОВ «Галспецбуд Плюс» подало до суду позов з проханням стягнути з «Луцьких комунальних систем» 452491грн.16 коп. заборгованості за виконані роботи по договору підряду №07/04 від 26.07.2010р.в тому числі 426140грн.01коп. з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення та 26351грн.15коп. - 3% річних від простроченої суми .Також просить стягнути з відповідача витрати по сплаті судового збору в сумі 9049грн.82 коп.

Ще в середині січня суд зобов’язав сторони обгрунтувати письмово та надати докази в підтвердження правових підстав укладення договору-підряду на виконання робіт по житловому будинку №10 по вулиці Перемоги у Луцьку, витяг з реєстру речових прав, кому на праві власності належав житловий будинок на момент укладання договору підряду та підтвердити виконання по ньому робіт. Однак сторони так і не пред’явили необхідних документів.

Нагадаємо, що у 2010 році багатоповерховий будинок за адресою вулиця Перемоги 10 було утеплено а також модернізовано систему опалення.

 

Зокрема в будинку було створено ОСББ «Біном», яке розробило програму тепломодернізації. Таким чином, управляючою компанією з модернізації було визначено ЕСК «Луцькі комунальні системи», яка уклала з власниками квартир безпосередні договори на постачання теплоносія до їх квартир а також на термомодернізацію будинку з окремо визначеним переліком робіт. В результаті ОСББ «Біном» визначило «ЛКС» постачальником послуг по теплу. В той же час «Луцькі комунальні системи» у даній схемі виконували подвійну функцію: проводило теплову модернізацію і стало виконавцем послуг з централізованого опалення. Таким чином вони провели утеплення пінополістерольними плитами зовнішніх огороджуючих конструкцій, 

 

встановили та налаштували ІТП а також на сходових клітках чотирьох під'їздів, у підвалі та технічному поверсі встановили енергозберігаючі металопластикові вікна. Загальна вартість виконаних робіт склала 2 105 909,19 грн.

Діяльністю ТзОВ «Луцькі комунальні системи» у свій час добряче опікувався та лобіював їхні інтереси екс-губернатор Волині Володимир Бондар та колишній головний комунальник Луцька Владислав Стемковський. На пару вони разом просували компанію усюди, де лишень заходила мова про модернізацію, тепло та енергоефективність. Варто зауважити, що плани у Бондара та Стемковського були як у Наполеона – вони збирались віддати на утеплення «Луцьким комунальним системам» кілька десятків старих багатоповерхівок.

Навколо цього питання виникало багато дискусій. Більше того, про ЕСК «Луцькі комунальні системи» у місті пішла не добра слава, оскільки вони засвітились у скандалі з фіктивним створенням ОСББ а також відключали своїх клієнтів без повідомлення від опалення.

Проте найцікавіше в цьому аж ніяк не це.

Виявляється, що багато робіт з тепломодернізації будинку «Луцькі комунальні системи» замовляли у ТзОВ «Галспецбуд Плюс» (м. Рівне) і як результат – досі з ними не розрахувались.

Роботи по утепленню будинку завершились ще у 2010 році, тож як виявилось, рівненчани вже третій рік чекають на зароблене. Вочевидь замовники з Луцька забули про свій борг, тож ТзОВ «Галспецбуд Плюс» вирішило стягнути свої півмільйона з колишніх компаньйонів через суд.

Ми спробували зв’язатись з керівником ТзОВ «Галспецбуд Плюс» Олександром Кушніром, однак він дав зрозуміти, що не бажає більше мати справи з недобросовісними фірмами-підрядниками.

За словами Олександра Кушніра боргу Енергосервісна компанія «Луцькі комунальні системи» так і не повернула досі.

«Якби борг повернули, суду би не було. Але це наші особисті справи, які ми, сподіваюся, вирішимо», - прокоментував керівник ТзОВ зауваживши, що подібні справи вирішуються лишень через суд.

Таким чином, поки «Луцькі комунальні системи» ігнорують суди та шукають нові проекти для реалізації - компанія «Галспецбуд Плюс» третій рік чекає на своє зароблене. При цьому, лучани, які потрапили у добровільне «тепломодернізаційне» рабство енергосервісної компанії продовжують платити за послуги їм. Тож «Луцькі комунальні системи» осівши на Перемоги,10 продовжують збирати десятки тисяч гривень комунальних платежів дозволяють собі не розраховуватись з виконавцями робіт. У даному випадку, окрім лучан, вони «нагріли» ще й приватну фірму «Галспецбуд Плюс».