Київський «Пром-Газ-Інвест» хоче домогтися банкрутства одного з найпотужнішого на Волині україно-англійського підприємства «Західна нафтова компанія», власниками якої є депутати Верховної Ради Степан Івахів та Ігор Єремеєв. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Сьогодні ця справа розглядалася в Господарському суді Волинської області.

За попередньою ухвалою цього ж суду, у даній справі був затверджений реєстр вимог кредиторів спільного українсько-англійського підприємства «Західна нафтова компанія» у формі товариства з обмеженою відповідальністю, до якого включили таких кредиторів, як: ПАТ «Банк Форум», товариство з додатковою відповідальністю «Континіум-Траст-Компані», ТзОВ «Українські будівельні системи», ТзОВ «Нова лінія скла», ТзОВ «Маршал-Трейд-Ойл», ТзОВ «Справа Наша», та ТзОВ «Пром-Газ-Інвест».

Згідно з даною справою, введено в процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна Руслана Пурія.

Таким чином,  на судовому засіданні мали затвердити розмір оплати праці арбітражного керуючого, визнати боржника банкрутом та відкрити за заявою «Пром-Газ-Інвесту» процедуру ліквідації.

Однак, представник банку вважає, що перехід до ліквідаційної процедури є передчасним. І вбачає за необхідне ввести санацію майна боржника.

Таким чином, суд оголосив по даній справі перерву до 4 березня.