В ході підсумкової прес-конференції Президент України Віктор Янукович відповідав на численні запитання представників всеукраїнських, регіональних, закордонних ЗМІ. Президент переконував журналістів, що приїде на відкриття нової шахти «Нововолинська». Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Волинський журналіст, редактор нововолинського тижневика «Наше місто» Ігор Лісовий поцікавився перспективами шахти №10 «Новолинська», яка, як відомо, будується протягом довгого часу.

Віктор Янукович, перш за все, акцентував на тому, що Україна надзвичайно зацікавлена у збільшенні обсягів видобування вугілля і у створенні нових робочих місць. І з огляду на це, завершення будівництва шахти № 10 – стратегічне державне завдання. «Як мені відомо, перша черга шахти видаватиме на гора 900-1000 тонн вугілля щодня. Це буде величезний внесок, адже ми поступово нарощували вуглевидобування. Минулоріч в Україні видобуто 89 млн тонн.

Держава цілеспрямовано нарощує об’єми, адже це необхідно, в першу чергу, для скорочення обсягу споживання дорогого природного газу», - наголосив Глава держави.

Президент України повідомив, що для стабілізації енергетичного балансу держави необхідно щорічно 100-105 млн тонн вугілля. І у цьому аспекті шахта «Новолинська» може стати однією з рушійних сил для підняття економіки і зміцнення енергетичного потенціалу.

«Я обов’язково приїду на відкриття нової шахти», - запевнив Президент України Віктор Янукович, завершуючи свою відповідь.

    Довідково:

У будівництво шахти №10 «Нововолинська» вкладено станом на 1 січня 2013 року більше 1 млрд. грн. Коригування кошторисної документації знаходиться на погодженні у профільних міністерствах для подальшого затвердження Кабінетом Міністрів України. За попередніми даними для введення в експлуатацію першої черги  шахти № 10 «Нововолинська» необхідно 566 млн грн.

Для продовження будівництва шахти № 10 «Нововолинська» існує потреба у  передбаченні капітальних вкладеннь на 2013 рік у розмірі мінімум 170 млн грн, що дасть можливість, за умови фінансування решти суми коштів у 2014 році, ввести в експлуатацію І-ий пусковий комплекс проектною потужністю 450 тис. тонн вугілля в рік та забезпечити роботою 900 працівників.