Днями завершились відкриті торги, ініційовані Виконавчою дирекцією Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності, участь в яких взяли три волинські санаторії. Інформацію про це розміщено в бюлетені на сайті Державних закупівель, інформує «Під прицілом».

Зокрема, участь в торгах взяли Волинський обласний санаторій «Лісова пісня»,  санаторій матері і дитини «Пролісок» та Волинський обласний санаторій матері і дитини «Турія».

Тож на торги було виставлено 1082 лоти на надіння послуг лікувальних закладів (послуг санаторно-курортних закладів із санаторно-курортного та відновлювального лікування застрахованих осіб і членів їх сімей, що надаватимуться в 2013 році). Джерело фінансування - кошти загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням.

Таким чином, Волинський обласний санаторій «Лісова пісня» переміг у торгах, вигравши 18 лотів на забезпечення 375 путівок на оздоровлення. Варто зауважити, що перемога на торгах дасть можливість заробити санаторію 2,906 мільйонів гривень. Тож в середньому одна путівка на оздоровлення в санаторії «Лісова пісня» вартує 7 750 гривень.

Другим волинським переможцем торгів став санаторій матері та дитини «Пролісок», який виграв на торгах всього 5 лотів, щоправда на чималу суму – 2 мільйони 392 тисячі гривень. Тож санаторій має забезпечити у 2013 році 430 путівок. Таким чином, вартість однієї путівки у санаторій «Пролісок» на сьогодні в середньому коштує 5 565 гривень.

Найменше заробив на торгах Волинський обласний санаторій матері і дитини "Турія" – 805 290 грн., вигравши всього 10 лотів. Таким чином санаторій надасть Фонду соцстрахування у цьому році лишень 120 путівок, тож ціна однієї на сьогодні становить близько 6,7 тисяч гривень.

Тож загалом, трьом волинським санаторіям вдалось «заробити» 6 104 712 гривень.