Рівень заробітної плати на Комунальному підприємстві «Луцьке підприємство електротранспорту» є одними з найвищих в місті серед комунальних структур. Про це повідомив Іван Грицанчук під час свого звіту на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради, – інформує «Під прицілом».

За словами директора ЛПЕ, на підприємстві щомісячна зарплатня середньостатистичного працівника (в тому числі водія) становила у 2012 році 2282. Разом з тим, підприємство має перед працівниками борг по зарплаті. Зокрема, своїх зароблених грошей робітники не бачили ще з лютого.

«Там  же ж окрім боргу  по відшкодуванню за пільгові перевезення в них є ще сотні тисяч боргів по зарплаті, скільки у вас там зарплата не платиться?», - запитав у директора ЛПЕ секретар Луцької міськради Григорій Пустовіт.

На що Іван Грицанчук відповів, що працівники ще з лютого чекають на зробітну плату.

«Треба якось впливати на ситуацію», - зауважив директор ЛПЕ.

Разом з тим, начальник управління транспорту та зв’язку Анатолій Миронюк назвав «Луцьке підприємство електротранспорту» найкращим перевізником за рівнем зарплати, хорошим бюджетоутворюючим та бюджетонаповнюючим підприємством.

На цьому «хвалебні оди» директору та збитковому підприємству не закінчились. На завершення заступник голови Луцької міськради Святослав Кравчук назвав ЛПЕ «соціально-стратегічним підприємством». Своє позитивне ставлення до ситуації з плачевним фінансовим станом підприємства віце-мер аргументував тим, що він «за» приватних перевізників, які дають ЛПЕ 1,5 мільйони прибутку.