Турійський районний суд Волинської області визнав угоду між ТзОВ «Авто Просто» та волинянином недійсною та постановив стягнути з фірми кошти ,- повідомляє асоціація прав молоді Волині

До Асоціації захисту прав молоді Волині звернувся мешканець Турійська, який хотів взяти у кредит автомобіль та уклав угоду із ТзОВ «Авто Просто». Предметом договору було надання послуг по системі «Авто Так». Клієнт сплатив вступний внесок та перший щомісячний платіж. З часом чоловік вирішив розірвати угоду та повернути гроші, оскільки автомобіля він так і не отримав.

Юристи Асоціації захисту прав молоді Волині допомогли чоловіку відстояти його інтереси в суді. Суд встановив, що ТзОВ «Авто Просто» без залучення власних коштів формувало групи клієнтів. Сплачували внески всі, але отримував право на купівлю транспортного засобу один з учасників групи раз на певний період часу. А громадяни сплачували гроші не за сам автомобіль, а за можливість одержання права на його купівлю. Тобто, люди сплачували щомісяця гроші за автомобіль, якого навіть не мали. Зазвичай, при оформленні автокредиту клієнт майже відразу отримує автівку, і лише потім сплачує щомісячні внески.

Також суд прийшов до висновку, що ТзОВ «Авто Просто» вело нечесну підприємницьку діяльність у вигляді введення позивача як споживача в оману через утворення пірамідальної схеми. Таким чином, суд визнав недійсною угоду між ТзОВ «Авто Просто» і волинянином та постановив стягнути на користь позивача усі сплачені ним кошти і судовий збір.

Зазначимо, це вже не перше судове рішення на користь позивачів проти цієї компанії. Тому закликаємо волинян бути пильними і не потрапляти на гачок подібних компаній. Адже реклама, де пропонують надання псевдокредиту на авто є досить частою в тому числі й серед волинських засобів масової інформації.