У відділенні гінекології Луцької міської лікарні працює медсестра з тяжким психічним розладом. Жінку хочуть силоміць госпіталізувати до психлікарні, - інформує «Під прицілом».

Зокрема, лікар-психіатр ВОПЛ № 1 м. Луцька Галина Верещак звернулася до суду із заявою про примусову госпіталізацію медсестри до психіатричної лікарні. Мовляв, за день до цього жінка була направлена до вказаного медзакладу черговим лікарем у примусовому порядку, адже сама на вона на лікування не погоджувалась.

Згідно з висновком комісії лікарів-психіатрів, лучанка страждає на тяжкий психічний розлад у формі біполярного афективного розладу змішаного типу. Внаслідок цього, вона виявляє реальні наміри чинити небезпечні дії для оточуючих та пацієнтів, оскільки жінка працює медсестрою у відділенні гінекології міської лікарні.

Проте, Луцький міськрайонний суд в задоволенні заяви про примусову госпіталізацію медсестри відмовив.

Отож, лікар-психіатр ВОПЛ № 1 подала апеляційну скаргу, у якій все ж просить задовольнити її заяву, покликаючись на необґрунтованість рішення.

Однак, служителі Феміди постановили, що скарга підлягає відхиленню. Мовляв, не зважаючи на те, що подана заявником характеристика підсудної з місця роботи та рапорти її співробітників свідчать про порушення нею трудової дисципліни, це не вказує на реальну безпосередню небезпеку її поведінки для неї самої чи інших людей.

Відтак, рішення Луцького міськрайонного суду залишили без змін.