Днями на Волині засудили жінку, яку спіймали на контрабанді одягу. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, нещодавно на митному пості «Ягодин» було затримано жінку, яка слідуючи з Республіки Польща в Україну автомобілем марки «Рено» не задекларувала за встановленою формою 113 жіночих кофт загальною вартістю 18984 гривні. Вони знаходилися в салоні автомобіля разом із задекларованими товарами і були виявлені під час митного контролю.

Таким чином, Любомльським районним судом Волинської області жінку визнано винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.472 МК України (Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення). Тож, на неї було накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 18984 гривень з конфіскацією в дохід держави 113 жіночих кофт загальною вартістю 18984 гривні.

Проте, контрабандистка не погодилась з рішенням суду і подала апеляцію. У своїй скарзі жінка посилається на те, що неправильно визначена вартість кофт, яка згідно рахунку-фактури не перевищує 500 євро, а тому декларуванню не підлягає. Але судді Апеляційного суду не знайшли підстав сумніватись у висновку експертизи. Таким чином постанову Любомльського районного суду залишили без зміни.