Сьогодні у спорт-комплексі «Арена-спорт», що знаходиться в «Adrenalin city» пройшов другий етап Всеукраїнського майстерського турніру серед молоді на призи Руслана Машуренка, - повідомляє «Під прицілом».

Як відомо, у 2000 році на Олімпійських іграх, в Сіднеї, волинянин Руслан Машуренко став бронзовим призером у змаганнях з дзюдо.

Цей факт назавжди увійшов в історію українського спорту, адже Руслан Машуренко перший приніс бронзову нагороду по дзюдо незалежній Україні.

Так, славетний волинянин вже багато років, як завершив професійну кар’єру, проте про нього ніхто не забув і вже 6 років поспіль у Луцьку відбувається Всеукраїнський майстерський турнір серед молоді на призи Руслана Машуренка.

Тож сьогодні, на другий день турніру, організатор, заслужений тренер України, тренер Руслана Машуренка - Анатолій Бондарєв розповів, що 11 років поспіль проводився турнір присвячений пам'яті афганцям. Але, так як Волинська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з видів боротьби, в якій Анатолій Іванович працює директором, має велике коріння (їй вже 22 роки), то було вирішено започаткувати ще один турнір серед молоді. Сьогодні він іменується як Всеукраїнський майстерський турнір серед молоді на призи Руслана Машуренка.

До турніру було вирішено підключити не лише юнаків, а й дівчат віком від 16 до 21 року.

Відтак, на цьогорічні змагання прибули представники 18 областей України, такі як Рівненська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Донецька та інші.

Загальна кількість учасників сягнула понад 180.

За словами Анатолія Бондарєва, в перший день боровся основний контингент дзюдоїстів, серед яких один чемпіон та п’ять призерів. Призеркою першості України цього року серед молоді стала волинянка, Інна Гоменчук з села Прилуцьке Ківерцівського району, яка виконала норматив майстра спорту України.

«До нас приїжджають люди, які хочуть виконати норматив майстрів спорту України, а вже майстри спорту, то звісно рідко їдуть, тобто дають можливість молодим. Рахуй це хороший підхід до змагань, бо на чемпіонатах дуже важко потрапити хоч в призові місця. Це розвиток дзюдо на Україні та в нашому регіоні», - впевнений головний суддя чемпіонату Анатолій Бондарєв.