Місцевий «Богдан Моторс» звернувся в суд з позовом на ПП «Візор-21» з метою зобов'язати останнього виконати умови договору, укладеного між обома підприємствами та стягнути з нього штраф в сумі 7 тисяч 728 гривень, - інформує «Під прицілом».

Позов підприємство мотивує тим, що ще в 2011 році між сторонами було укладено договір про поставку та монтаж обладнання. Відповідно, постачальник зобов'язувався систематично поставляти і передавати у власність покупця системи МАК-010 в складі комплектуючих, а також виконувати роботи по монтажу, наладці і запуску цього обладнання.

Покупець же в свою чергу зобов'язувався приймати та оплачувати одержане обладнання та виконані роботи в порядку та на умовах, визначених договором.

Позивач зазначив, що за певний період вони проплатили 776 тисяч 513 гривень та відповідно були підписані акти надання послуг.

Однак, під час експлуатації КРВП «Кримтролейбус» деяких тролейбусів, виникло ряд несправностей, які стосуються поставленого відповідачем обладнання. З ладу вийшли підсилювачі звуку, що входять до складу системи МАК-010. Про це споживач у листі повідомив позивачу та відповідачу.

Таким чином, відбулася зустріч з директором ПП «Візор-21», який підписав протокол,згідно якого він зобов'язувався за власний рахунок провести заміну підсилювачів звуку на тролейбусах що експлуатуються КРВП «Кримтролейбус» в кількості 42 одиниці.

Однак, як запевняє позивач, відповідач здійснив лише гарантійну заміну перетворювачів напруги, а на подальші претензії з боку позивача він не звертав уваги.

Таким чином, суд вирішив у позові задовольнити, а ПП «Візор-21» зобов'язав виконати умови договору на поставку та монтаж обладнання. Себто, здійснити безкоштовну гарантійну заміну підсилювачів звуку в кількості 42 одиниці, а також стягнув з нього на користь «Богдан Моторс» 7 тисяч 728 гривень штрафу та витрати по сплаті судового збору в сумі 2 тисячі 867 гривень.