У Луцьку під час Великодніх свят, в районі ставків між вул.Ковельською та Володимирською стався підпал близько 200 автомобільних шин, - інформує «Під прицілом».

Зокрема, у Великодній вечір, в приватному секторі здійнявся стовп чорного диму. Натомість, жителі цього району подумали, що поруч палає будинок. Однак, як виявилось, компанія розбишак вирішила підпалити близько 200 автомобільних шин. Дим виявився настільки густий, що на підпал зреагували оперативні служби. Відтак, за 10-15 хвилин на місце горіння прибула команда пожежників, які швидко загасили полум’я, а також правоохоронці, які зафіксували правопорушення.

Місцеві жителі розповіли, що напередодні компанія молодиків намагалась вчинити підпал. Однак, коли правоохоронці виставили на чергування по місцевості патруль, юнакам не вдалося скоїти пожежу. Та незадовго після цього, розбишаки все ж підпалили автомобільні шини.

Кореспонденти інтернет-видання «Під прицілом» намагались з’ясувати, чи реагують працівники служби надзвичайних ситуацій на схожі випадки і чи були такі порушення зафіксовані днями у місті Луцьку.

Натомість, у прес-службі Управління ДСНС у Волинській області повідомили, що на такі підпали служба беззаперечно реагує, особливо, якщо схожі пожежі відбуваються на близьких до будинків відстанях. Однак, ситуація із підпалом у Луцьку між вул.Ковельською та Володимирською зафіксована не була.

Варто зауважити, що за схожі підпали правопорушники притягуються до адміністративної відповідальності і змушені заплатити, хоч і невеликий – до 100 гривень, штраф.