Нещодавно господарський суд Волинської області виніс ухвалу про зняття арешту з поточного рахунку ПАТ «Ковельсільмаш» аби ті могли виплатити заборгованість по заробітній платі своїм працівникам, - повідомляє "Під прицілом"

Так ухвалою господарського суду було  порушено провадження у справі про банкрутство публічного акціонерного товариства «Ковельсільмаш»  за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Флавія" та введено процедуру розпорядження майном боржника. Розпорядником майна призначено Сисуна Олександра Ігоревича.

Згодом ще однією ухвалою того ж суду визнано майнові вимоги ініціюючого кредитора ТзОВ "Флавія" в розмірі 354 449 гривень.

Проте, через деякий час від розпорядника майна надійшло клопотання про зняття арешту з деякої  частини майна ПАТ«Ковельсільмаш»  аби забезпечити виплату заробітної плати працівникам підприємства.

Зокрема, клопотання про зняття арешту з майна мотивоване тим, що підприємство позбавлене реальної можливості виплатити заробітну плату працівникам, поточна заборгованість якої становить 400 000 гривень.

Нагадаємо, що майно підприємства було арештоване згідно постанови відділу державної виконавчої служби Ковельського міськрайонного управління юстиції ще у  2011 році.

Щодо отриманих коштів від реалізації частини майна, яке не використовується, у господарській діяльності товариства, як застаріле, ПАТ «Ковельсільмаш» планує направити на виплату заробітної плати працівникам підприємства.

Отож враховуючи те, що під час процедури розпорядження майном  є необхідність здійснення поточної діяльності боржника для задоволення вимог кредиторів,  суд зняв арешт з рахунків підприємства