Нещодавно ТзОВ «Арго-Р» звернулося до Господарського суду Волинської області з позовом на ПП «Техно-торговий центр «Охоронні системи» про стягнення збитків через неналежну роботу охоронних систем, - повідомляє «Під прицілом»

Так ТзОВ «Арго-Р»  хоче стягнути з ПП «Техно-торговий центр «Охоронні системи» 32 304 гривні збитків, які виникли через крадіжку майна невідомими зловмисниками, що проникли до приміщення супермаркету «Наш Край».

Зокрема між приватним підприємством «Техно-торговий центр «Охоронні системи» та товариством з обмеженою відповідальністю «Арго-Р» було укладено договір про спостереження за установками охоронної сигналізації, що встановлені на об'єктах, з реагуванням чергового наряду та на їх технічне обслуговування.

Проте, за словами позивача, відповідач неналежно виконанував свої обов'язки, які передбачені договором. Тож система не змогла сповістити службу оперативного реагування про проникнення грабіжників на територію супермаркету. 

Зі слів позивача стає зрозумілим, що донині невстановлені особи зломивши металеві грати проникли на територію супермаркету «Наш Край», де відчинивши замок на сейфі викрали гроші в сумі 32  304 гривні. Однак, охоронна сигналізація під час проникнення грабіжників до приміщення магазину з невідомих причин  не спрацювала. Разом з тим, відповідальне за це ПП «ТТЦ «Охоронні системи» чомусь не повідомили про це та не роз'яснили причин збою системи.

На сьогодні по факту крадіжки було відкрито кримінальне провадження.

Також відомо, що було скликано комісію за участю представників ПП «ТТЦ «Охоронні системи» та ТзОВ «Арго-Р», яка на підставі звітів все-таки підтвердила збитки в зазначеній вище сумі.

На судовому засіданні відповідач подав відзив на позовну заяву, в якому позов заперечив, адже він впевнений, що позивачем були порушені умови договору, через що  він не повинен нести майнової відповідальності.

Однак перший розгляд справи було перенесено через недостатню кількість доказів.

Отож враховуючи те, що позивач не довів суду неналежне виконання охоронним підприємством його зобов'язань по договору і не наведено зв'язок між протиправними діями та збитками  - суд вирішив у позові ТзОВ «Арго-Р»  до  ПП «Техно-торговий центр «Охоронні системи» про стягнення збитків відмовити.