Ковельська прокуратура через суд вимагає від виконкому Ковеля скасувати пункт 3 рішення про відлов та евтаназію бродячих тварин. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

 Сьогодні у Волинському окружному адміністративному суді відкрили кримінальне провадження у справі за позовом ковельського міжрайонного прокурора до Ковельської міськради про визнання протиправним та скасування  пункту 3 рішення виконавчого комітету Ковельської міськради № 227 від 20 серпня 2008 року «Про проведення спеціальних заходів по виловленню і евтаназії бездомних тварин».

Зокрема, ковельською міжрайонною прокуратурою було проведено перевірку дотримання вимог ЗУ «Про захист тварин від жорстокого поводження» .

В ході перевірки було встановлено, що рішення виконавчого комітету, згідно якого було відновлено роботу з відлову й умертвіння бездомних тварин та дозволено проводити ці заходи в місцях скупчення тварин з 5 до 7 години ранку, не відповідає вимогам чинного законодавства.

Як зазначає прес-служба прокуратури Волинської області, процедуру евтаназії дозволено законом проводити лише методами, що виключають передсмертні страждання тварин та у спеціально обладнаному приміщенні.

Таким чином міжрайонна прокуратура внесла Ковельському міському голові подання з вимогою скасувати незаконне рішення виконавчого комітету міськради.

Вочевидь, очільник міста не підтримав це подання, оскільки ковельський міськрайонний прокурор звернувся з відповідним позовом у Волинський окружний адміністративний суд, згідно чого було відкрито провадження у адміністративній справі.

Тим чином, суд ухвалив зобов'язати відповідача до 15 квітня цього року, у разі непогодження з позовом, надати письмові заперечення і всі матеріали по цьому питанні. А справа розглядатиметься та вирішуватиметься суддею одноособово.