Днями місцеві ЗМІ сколихнула новина, що у луцькому дитсадку виявили кишкову інфекцію, через що ДНЗ закрили на кілька днів. Кореспонденти інтернет-видання «Під прицілом» вирішили розібратись, спалах якої інфекції все ж було виявлено і чим власне він був спричинений.

Відтак, завідувач дитсадку №33, Тетяна Никитюк, розповіла, що у понеділок 29 квітня надійшов сигнал від батьків дитини, що у вихідні дні через біль у животі та підвищення температури вони відвели дитину на огляд до лікаря, звідти малечу направили до інфекційної лікарні з підозрою на кишкову інфекцію. Там же у неї взяли аналізи. Однак, не дочекавшись їх результатів, батьки у понеділок відвели дитину до садку.

У цій родині двоє дітей. Та на щастя, в жодної із них інфекції не виявили. Однак,ця ситуація стала поштовхом для працівників дошкільного закладу, аби провести повну перевірку стосовно стану здоров’я інших дітей, а також щодо санітарного стану самого закладу. Перевірка виявилась доречною, оскільки таким чином виявили ще кількох дітей із підозрами на інфекційне захворювання.

Того ж, 29 квітня до лікаря звернулись батьки ще двох діток з кишковими розладами. Уже наступного дня, до садочку надійшло ще 3 звернення від батьків про інфекційне захворювання їхніх дітей. Власне після цього, у дитсадку були задіяні усі відповідні служби з перевірки.

У ДНЗ №33 провели повне обстеження усіх працівників, перевірили харчоблок та взяли харчові проби і аналізи.

Тетяна Никитюк наголошує, що усі ті діти, які захворіли, в садку були присутні у різні дні, тому ймовірність харчового отруєння в дошкільному закладі мала. До того ж, після обстеження працівників дитсадку виявилось, що усі вони здорові, а в харчоблоці та продуктах не було виявлено ніяких порушень.

Однак, варто зауважити, що в період з 2 по 4 травня, з симптомами інфекційних захворювань до лікарів звернулось ще 5 дітей. Варто зауважити, що у цих діток все ж виявили сальмонельоз і їх було госпіталізовано.

Звичайно, що після цього, відповідним розпорядженням першого заступника міського голови Святослава Кравчука було вирішено тимчасово припинити роботу дитсадка. Таким чином, ДНЗ №33 закрили на 7 та 8 травня. За цей час у закладі проходить повне санітарне прибирання та дезінфекція приміщень і речей.

Цікаво, що батьки тих діток, які навчаються у цьому садочку зреагували на нетипову ситуацію досить спокійно. Багато хто з них не скаржиться на дошкільний заклад, оскільки діти почали хворіти під час свят, тому підчепити інфекцію могли і за межами садку.

Уже в понеділок, 13 травня, ДНЗ знову запрацює. Однак, приймати діток на заняття будуть виключно із довідками від лікарів.

«У нас ніяких порушень виявлено не було. Де взялась інфекція – невідомо. Залишається лише чекати заключення відповідних служб», - додала завідувач ДНЗ №33, Тетяна Никитюк.