ТзОВ "Ковельський житлово-будівельний комбінат" визнано банкрутом. Разом з тим, Господарським судом Волинської області винесено постанову про відкриття ліквідаційної процедури. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Ліквідатором підприємства-банкрута призначено арбітражного керуючого А. Колісника. Однак, публічне акціонерне товариство КБ "Надра", яке виступило заявником, звернулося до Господарського суду Волинської області зі скаргою на дії ліквідатора і просило усунути арбітражного керуючого від виконання повноважень.

Разом з тим, керівництво банку запропонувало судді призначити ліквідатором, арбітражного керуючого О. Щербаня (ліцензія серія НОМЕР_1 від 02.02.2010 року). Тож вже до кінця місяця суд має призначити нового ліквідатора, після чого розпочнеться процедура ліквідації підприємства.

Нагадаємо, що ТзОВ "Ковельський житлово-будівельний комбінат" засвітилось у скандалі з будівництвом 144-квартирного будинку у місті Ковелі, яке так і не було завершене. Зокрема, директора ТзОВ звинуватили в розкрадання більше 9 мільйонів грошей вкладників. Тож у регіоні скандал навколо «Ковельського ЖБЕ» назвали місцевим «»Ковельським Еліта-центром».