ПАТ «Ковельсільмаш» визнають банкрутом,- інформує «Під прицілом».

Відтак, до Господарського суду Волинської області звернулось ТзОВ «Флавія» (м.Харків) із заявою про визнання банкрутом ПАТ «Ковельсільмаш».

Таким чином, ще кілька місяців тому ухвалою суду було порушено провадження у справі та визнано майнові вимоги ініціюючого кредитора ТзОВ «Флавія» у сумі більше 354 тисяч гривень.

Однак, підприємство боргує майже 50 мільйонів гривень ще близько 9 кредиторам, серед яких ПАТ «Волиньобленерго», ПАТ «Промінвестбанк» та Управління пенсійного фонду України у Волинській області.

Підприємство-боржник визнало усі вимоги кредиторів. Однак, за клопотанням представника ПАТ «Ковельсільмаш», розгляд справи переноситься на наступний тиждень.

Нагадаємо, що ПАТ "Ковельсільмаш" уже давно не може розрахуватись зі своїми боргами. Зокрема, нещодавно до суду надходило клопотання про зняття арешту з деякої частини майна підприємства аби забезпечити виплату заробітної плати працівникам підприємства, а це 400 тисяч гривень

До того ж, неодноразово до Господарського суду зверталось і Управління Пенсійного фонду України в місті Ковелі та Ковельському районі Волинської області з  позовом до ПАТ «Ковельсільмаш» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.