Дев'ятнадцятирічний волинянин потрапив до суду через обвинувачення у грабежі, розбійних нападах, умисному нанесенні важких тілесних ушкоджень, що в результаті спричинили смерть потерпілої, а також у зберіганні наркотичних засобів. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Сьогодні ця справа розглядалася в Луцькому міськрайонному суді Волинської області.

Хлопець 1994 року народження, який власне і є обвинуваченим у цій справі, народився у неблагополучній сім'ї. Батько постійно пиячить, мама – інвалід дитинства та ніде не працює. Окрім того, в цій родині виховуються ще двоє неповнолітніх дітей, меншій з яких – всього два роки.

Сім'я зловмисника проживає в селі Чаруків Волинської області. Згідно характеристики сільського голови, сім'я практично не займалася вихованням сина. Він, в свою чергу, неодноразово промишляв крадіжками. Тож хлопець уже був судимий, однак через позитивну характеристику був достроково звільнений з місця позбавлення волі в травні минулого року.

Власне, крадіжки були лише початковим етапом до скоєння наступного, набагато важчого злочину – вбивства.

А розпочалося все з того, що хлопець, аби роздобути грошенят на випивку, вирішив продати самотній бабі Вірі, яка проживала на віддаленому від села Чаруків хуторі, вкрадену качку. Вісімдесяти п'ятирічна бабуся проживала там одна. Ні дітей, ні родичів вона не мала.

Коли хлопчина запропонував їй купити домашню птицю, старенька не відмовилася, однак, сказала, що на даний момент вона не має при собі грошей, мовляв, нехай прийде до неї завтра, тоді і отримає розрахунок.

Такий варіант не сподобався хлопчині, позаяк гроші на спиртне він хотів отримати негайно. Вмить він штовхнув бабусю та забрав у неї гроші – приблизно 800 гривень.

Бажання легкої наживи невдовзі привело хлопця до того ж обійстя, де проживала самотня жінка похилого віку. Цього разу двері благенької хатини були зачинені, тож юнак ні хвилини не роздумуючи, вибив їх ногою. Після цього він підійшов до баби Віри та почав вимагати в неї гроші. Добився свого після застосування до неї насильства. Цього разу молодик забрав 700 гривень.

Чи то безкарність так подіяла на хлопця, чи стан алкогольного сп'яніння, однак через деякий час він знову навідався до старенької. Як і попереднього разу – вибив вхідні двері ногою та почав вимагати грошей. Перелякана баба Віра переконувала хлопця, що цього разу у неї немає ні гроша. Розлючений хлопчина не повірив – накинувся на неї з кулаками. Отримані удари виявилися несумісними з життям, тож старенька померла. А грошей молодик у неї так і не знайшов.

Наступного дня він повернувся на місце злочину, аби пересвідчитися чи його жертва дійсно мертва. Побачив там нерухоме тіло, яке так і лежало без будь-яких ознак життя.

Окрім цього злочину, хлопець обвинувачується у крадіжці мобільного телефону та у зберіганні наркотиків.

«Був у свого друга в Луцьку, побачив у нього мобільний телефон, вкрав його та наступного дня продав на «Варшавці». А наркотики я знайшов. Приїхав поїздом в Луцьк і на вокзалі побачив міліцейського. Злякався та сховав пакет з травою під мостом на вокзалі», - розповів про свої промисли обвинувачений.

Власне, на сьогоднішньому судовому засіданні молодик заявив, що повністю визнає свою вину, у скоєному розкається. Мовляв, не мав на меті вбивати стареньку, а зробив це під впливом алкоголю.

«Я не хочу згадувати події того дня, коли відбулося вбивство. Мені це дуже важко…», - заявив він в суді.

Остаточній вердикт по цій справі поки що так і не винесений – її перенесли через певні обставини. Однак, за словами прокурора, юнаку світить не менше 12 з половиною років позбавлення волі.

На суді була присутня мама обвинуваченого, яка практично увесь час плакала. А перед початком засідання, коли сина в наручниках ввели до зали, безкінечно промовляла: «Сину, сину, для чого ти це зробив?».