Учениця Турійської ЗОШ в географічному класі цієї школи побачила, що у хлопця, якого вона жартома перевернула догори ногами, випав з кишені мобільний телефон, вартістю 910 гривень, якого вона викрала та заховала в кутку класу під віником, - інформує «Під прицілом».

Справа розглядалася в Ковельському міськрайонному суді Волинської області.

Потерпілий сказав, що він зайшов у клас та почав жартувати з дівчиною. Та, в свою чергу, теж відповіла жартом – перевернула його догори ногами. Він відчув, що з кишені його штанів випав мобільний телефон. Однак, одразу не зреагував на це, тому що йому потрібно було бігти в туалет. Коли повернувся, телефону вже не було, а дівчина вдала, що не знає, куди він подівся.

Однак, коли справа дійшла до суду, школярка щиро розкаялася у скоєному, активно сприяла розкриттю цього злочину та добровільно відшкодувала завдані збитки.

Таким чином, суд призначив їй покарання у вигляді штрафу в сумі 850 гривень.

Однак, на підставі ст.105 ККУ було визнано, що учениця на момент постановленя вироку не потребує застосування призначеного покарання, тож її звільнили від нього однак застосували до  застереження з роз´ясненням наслідків її дій. Також її попередили про більш суворі правові наслідки, якщо вона скоїть ще один злочин.