Волинський бізнесмен, здійснюючи підприємницьку діяльність обробки та виготовлення виробів із дерева, виконував роботи з підвищеною небезпекою, не маючи на те ніяких дозволів, - інформує «Під прицілом».

Таким чином, в орендованому приміщенні цеху підприємець систематично допускав працівників до роботи з підвищеною небезпекою за деревообробними верстатами та іншим обладнанням, яке не відповідало вимогам нормативно-правових актів. Вони ж, в свою чергу не пройшли у встановленому законом порядку навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Тож, підприємець не створив відповідних умов для безпеки своїх працівників, що створило загрозу їхньому життю та здоров´ю.

Крім того, досудовим слідством чоловік обвинувачувався у тому, що він порушив закон, згідно якого забороняється застосування праці осіб, яким не виповнилося вісімнадцяти років, на роботах зі шкідливими та небезпечними умовами праці. Тож, він уклав трудовий договір з неповнолітнім на роботи з підвищеною небезпекою.

Однак, згідно вироку Ківерцівського районного суду, підприємця було виправдано на підставі частини 2 статті 172 ККУ за відсутністю в його діях складу злочину. Та постановлено стягнути з нього в дохід ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляд» судові витрати за проведення судово-медичної експертизи в сумі 457 гривень.

Прокурор, який брав участь в суді першої інстанції подав апеляцію на цей вирок у якій просив його скасувати у зв´язку з тим, що покарання засудженому було призначене надто м´яке.

Засуджений в сою чергу теж подав апеляцію, у якій просив виправдати його повністю.

А захисник засудженого просив справу закрити, оскільки в суді першої інстанції не встановлено будь-яких доказів винуватості підприємця.

В результаті, справу таки було направлено на новий судовий розгляд в суд першої інстанції, однак в іншому його складі.