У Рожищенському районному суді Волинської області розглядалося кримінальне провадження по обвинуваченню водія СВК імені Ватутіна у тому, що він здійснив наїзд на людину, внаслідок чого вона померла того ж дня у лікарні, - інформує «Під прицілом».

Волинянин в судовому засіданні свою вину визнав повністю та розкаявся, мовляв, вчинив це не навмисно, виною всьому стали важкі погодні умови.

Розповів, що того ранку їхав у бік села Топільне, що у Рожищенському районі. На відстані приблизно 10 метрів перед автомобілем побачив силует людини, яка рухалася на зустріч. Зненацька вона почала йти до середини дороги з ліва на право та опинилася перед автомобілем.

Водій запевняв, що він одразу почав тиснути на гальма, однак, у зв´язку з важкими погодніми умовами, уникнути зіткнення так і не вдалося.

Від отриманих травм пішохід того ж дня помер у лікарні.

В результаті, суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Однак, від відбування цього покарання його було звільнено, за умови, що він протягом року не скоїть нового злочину.

Арешт, накладений на авто скасували, а транспорт повернули власнику. А також стягнули з чоловіка 392 гривні за проведення автотехнічної експертизи.