Батьки дітей, які відвідують ДНЗ №31 у Луцьку, стверджують, що адміністрація дитсадка підробляла фінансову звітність витрат до того часу, поки вони не стали контролювати гроші самі. Більше того, коли їм вдалося побачити документи обліку внесків, батьки запідозрили фальсифікацію, - інформує "Під прицілом".

«Деякі чеки були без підпису і без печатки. Просто бланк. Не знаю, чи він був справжній той бланк і просто були написані пункти що було куплено, але знизу невідомо було яка це фірма, надавач послуг - не було зрозуміло хто це. Не було печатки й підпису. Після того ми запідозрили, що щось не так. І потрібно би було для подальшого розслідування чи вияснення якихось ситуацій чи то обставин зберегти цей чек», - розповідає представник піклувальної ради Сергій Бусько.

Виявивши такі фінансові оборудки, батьки опломбували пакет зі звітами та чеками і залишили його в дитсадку. Тепер його не можуть витребувати. Адміністрація ніби то довго його розшукувала, а останнього разу в.о. завідувачки ДНЗ №31 методист Надія Михайлівна заявила батькам, що документи, які вони просять, залишилися у попереднього діловода, яка кілька місяців тому померла. У піклувальній раді цьому не вірять, а тому будуть і далі вимагати звіти. Крім того, батьки ніяк не можуть збагнути кадрової політики свого дитсадка.

«Це просто цікавий такий папір, який нам відкриє очі на досить багато речей. Ми не розуміємо, чому вихователь повинен мести вулиці, в той час, коли діти залишаються в групі. Ми не розуміємо, чому нянечка більшу частину свого часу повинна ще займатись якимись речами, пов’язаними з підмітанням двору, чи фарбуванням забору, чи підмітанням якихось кущів. Ми не розуміємо, чому на підміну приходить психолог, яка повинна приходити й зустрічати дітей зранку і розбиратися з тими дітьми, з кожним окремо. А вона виходить на замін. Нас не влаштовує, коли приходить вихователькою чи нянечкою в групу працівниця харчоблоку. Хто тоді їжу готує? Тому ми хотіли просто штатний розпис. Але ми його не можемо отримати ще з жовтня місяця», - бідкається голова піклувальної ради Олександр Кралюк.

Днем раніше під час круглого столу щодо стратегії розвитку дитячих садочків головного освітянина міста запросили відвідати піклувальну раду та попросили допомогти отримати фінансову звітність і штатний розпис дитсадка. Олег Гребенюк від запрошення відмовився через звітний концерт, однак визнав, що батьки мають повне право ознайомитися з документами свого дитсадка. Проконтролювати виконання обіцянки адміністрацією ДНЗ №31 він вповноважив головного спеціаліста відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Валентину Гдиру.  

Між тим ні на засіданні піклувальної ради, ні після нього батьки так і не змогли витребувати матеріали, які їх цікавили.