Адміністрація залізничного вокзалу "Луцьк" спростовує інформацію про відміну потягу сполученням Луцьк - Львів. Директор установи Анжела Аладова запевняє, що волиняни можуть не хвилюватися про те, що «Львівська залізниця» відріже зв’язок Волині зі Львовом, однак на питання щодо потягу сполученням «Ковель-Чернівці» залізничники точної відповіді надати не можуть, - повідомляє «Під прицілом».

Варто нагадати, що нещодавно луцькі активісти ВОМГО «Асоціація молодих реформаторів» почали збирати підписи в підтримку безперебійного курсування трьох потягів ДТГО «Львівська залізниця».

Тож, кореспонденти інтернет-видання «Під прицілом» вирішили перевірити таку інформацію та в телефонному режимі зв’язалися з прес-центром «Львівської залізниці».

Відтак, представниця прес-центру повідомила, що до 26 травня курсування поїздів сполученням «Ковель-Чернівці», «Ківерці-Львів» та «Ківерці–Підзамче» у розкладі зазначені. Однак, підтвердити чи спростувати інформацію, що у новому розкладі з 26 травня не зазначений рух трьох потягів, жінка не змогла.

«У нас більше 300 поїздів приміського та міжміського сполучення. Інформацією щодо трьох названих поїздів я не володію, надсилайте запит на електронну адресу «Львівської залізниці» і тоді ми надішлемо вам відповідь», - відповіла представниця прес-центру «Львівської залізниці».

В свою чергу начальник Луцького вокзалу Анжела Аладова повідомила кореспондентам інтернет-видання «Під прицілом», що потяг «Ківерці-Львів» ніхто не знімав з розкладу руху поїздів з 26 травня, а внесено його туди не було у зв’язку з тим, що залізнички ніяк не могли визначитися з часом відправлення рейкового автобусу, проте час залишвся таким як і був до того і поїзд рухатиметься як зазвичай.

Що ж стосується потягу «Ковель-Чернівці», то за словами Анжели Аладової він все ж припинить своє курсування, але лише на літній період.

«Так, цей поїзд швидше за все буде знято з розкладу руху пасажирських поїздів, але це тільки на літній період, як і минулого року, але це ще точно не узгоджено», - зауважила начальник Луцького вокзалу.

Тож луцькі залізничники спростовують інформацію, що лучанам не буде як дібратися до Львова, проте проблема з Чернівецьким поїздом до цього часу так і залишається не з’ясованою.

Тим часом грмадські активісти очікують на офіційну відповідь від "Львівської залізниці" та продовжують збирати підписи проти скасування потягів на Львів.