Харківське ТзОВ «Флавія» звернулося в суд з позовом до ПАТ «Ковельсільмаш» про банкрутство останнього та затвердження реєстру вимог кредиторів, - інформує «Під прицілом».

Сьогодні ця справа розглядалася в Господарському суді Волинської області.

Власне провадження про банкрутство було порушено ще на початку цього року, а ухвалою суду від 22 січня було визнано майнові вимоги ініціюючого кредитора, себто ТзОВ «Флавія», в розмірі 354 тисячі 449 гривень.

Відповідне оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ПАТ «Ковельсільмаш» було опубліковане в газеті, згідно чого свої кредитні вимоги пред'явили понад десяток кредиторів.

Всього боржником визнано вимоги на 56 мільйонів 643 тисячі 812 гривень.

Нагадаємо, що ПАТ "Ковельсільмаш" уже давно не може розрахуватись зі своїми боргами. Зокрема, на адресу суду надходило клопотання про зняття арешту з деякої частини майна підприємства аби забезпечити виплату заробітної плати його працівникам, а це 400 тисяч гривень

Тож, сьогодні суддя наголосив боржнику та розпоряднику майна, щоб перш за все була виплачена заробітна платня працівникам збанкрутілого «Ковельсільмашу».

Таким чином, суд затвердив реєстр вимог кредиторів.              

До речі, свого часу «Ковельсільмаш» був потужним машинобудівним заводом, що спеціалізувався на виробництві техніки, комплектуючих та запасних частин для сільського господарства. Заснований він ще в 1996 році.