На Волині чоловік, перебуваючи у секторі дільничних інспекторів міліції вдарив правоохоронця кулаком у голову, за що поплатився позбавленням волі, - інформує «Під прицілом».

Позбавити волі на рік чотири місяці та тримати під вартою до вступу вироку в законну силу - такий вирок виніс Нововолинський міський суд волинянину за те, що той вилаяв та вдарив кулаком дільничого міліціонера.

Суд дослідив, що чоловік, будучи запрошеним до службового кабінету СДІМ Нововолинського МВ УМВСУ у Волинській області для складання протоколу у зв’язку із вчиненням адміністративного правопорушення, почав нецензурно висловлюватися на адресу працівників міліції. Коли ж йому зробили зауваження, той не зреагував, а більше того, вдарив кулаком у голову дільничного інспектора.

Обвинувачений визнав свою вину, однак частково. Він розповів, що його викликали до Нововолинського МВ УМВСУ для чергової відмітки в зв’язку з встановленням йому адміністративного нагляду. Він зауважує, що кілька разів заходив до службового кабінету, однак йому постійно казали почекати. Тож, простоявши певний час під кабінетом, чоловік вчергове зайшов туди, аби повідомити, що чекати більше не має змоги, оскільки поспішає на тимчасові роботи. Коли правопорушник виходив із приміщення, його наздогнали троє працівників міліції і почали принижувати та провокувати. Після цього чоловік повідомив правоохоронцям, що буде спілкуватися з ними тільки в присутності адвоката, тоді ж вони заламали йому руки за спину, вибили з рук мобільний телефон та вдарили ногою у голову, а згодом і головою об бордюр. Обвинувачений також стверджує, що не бив міліціонера.

Правоохоронці, навпаки стверджують, що чоловік почав із ними сваритися, погрожував фізичною розправою. Він також намагався втекти, після чого йому заламали руки та надягли кайданки. Мовляв, лежачи на землі, правопорушник сам почав битися головою об бордюр.

Розглянувши справу, суд врахував, що обвинувачений раніше притягувався до відповідальності, відбував покарання у місцях позбавлення волі, однак після звільнення продовжував вчиняти правопорушення.

Тож, суд все таки визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у виді позбавлення волі терміном на 1 рік та 4 місяці.