Рожищенський районний суд Волинської області розглянув справу про обвинувачення чоловіка, який грабував аптеки та аптечні пункти Волинської області, - інформує «Під прицілом».

Тож, справа полягає у наступному. Чоловік пробрався до аптечного пункту №4 приватної фірми «Астрон», що розташований в будівлі Волинської обласної клінічної лікарні №2 (село Боголюби Луцького району Волинської області). Зокрема, чоловік «набрав» товарів на 1411 гривень 75 копійок. Цікаво, що серед награбованого майна були два тонометри, п'ять пляшок настоянки «Святогор», чотири пляшки спиртового розчину «Калганівка», дві упаковки таблеток «Сонован», вітаміни та гроші в сумі 139 гривень.

Вже за певний час, він же, знаходячись в с.Липини Луцького р-ну Волинської області, зламав пластикове вікно приміщення аптеки № 38 ТзОВ «Волиньфарм», та накрав на 2399 грн. 54 коп. Серед переліку награбованого були і зубні пасти, і флакони ліків, і мінералка, і аскорбінки.

Відразу ж після вчинення крадіжки, підсудний відчинив вхідні двері в середину приміщення Луцької районної лікарні, звідки вломився до ще одного аптечного пункту. Двадцять упаковок жувальних гумок «Орбіт №6», двадцять упаковок «Аскорбінової кислоти», дві пляшки мінеральної води «Боржомі», п'ять упаковок ліків «Гематоген», одна упаковка «Аскорбінової кислоти драже №50» та 580 гривень – усе це знадобилося грабіжнику.

Тієї ж ночі чоловік навідався ще до однієї аптеки (центральна районна аптека №1 ДВТП «Волиньфармпостач»). Звідси він виніс ліків на загальну суму 447 гривень 32 копійки.

Постраждала і аптека №19 центральної районної аптеки №1 ДВТП «Волиньфармпостач», що розташована в смт.Торчин Луцького р-ну Волинської області. Окрім крадених ліків, чоловік ще й пограбував працівника закладу.

Не оминув грабіжник і аптек міста Ківерці. Так, він заподіяв аптеці №16 ТзОВ «Волиньфарм» майнову шкоду на загальну суму 16051 гривень 10 копійок.

Невдовзі підсудний «дібрався» і до двох аптек міста Рожище. Там він «очистив прилавки» на суму 3397 гривні.

Вже перебуваючи в селі Тростянець Ківерцівського р-ну Волинської області чоловік продав дві упаковки таблеток лікарського засобу «Соннат», який входить в перелік сильнодіючих лікарських засобів. В смт.Торчин Луцького р-ну Волинської області він повторно збув дві упаковки таблеток лікарського засобу «Соннат».

Допитаний в судовому засіданні підсудний свою вину у вчиненні злочинів визнав повністю.

Підсудний розповів, що збирався їхати на заробітки до Росії. Проте у нього виникли фінансові проблеми з грошима, які йому були потрібні для виїзду з України. Тож, він вирішив таким чином заробити грошей. Де саме вчинити крадіжку та що викрасти добре не знав і тому в м.Луцьку біля готелю «Україна», сів на маршрутне таксі № 47 та поїхав по маршруту, щоб оглянути місто. Дане маршрутне таксі довезло його до с.Боголюби Луцького району, до території лікарні, яка там знаходиться. Коли вийшов з маршрутки, відразу пішов на територію лікарні та почав оглядати її приміщення. Тоді, вочевидь, його і осяяла думка грабувати аптеки.

Варто зауважити, що підсудний одружений, має на утриманні двох малолітніх дітей. Раніше він вже був судимий вироком Рівненського районного суду  за крадіжку, однак його звільнили від від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки. Після цього вироком Першотравневого районного суду міста Чернівці був засуджений до шести років позбавлення волі також за крадіжки. Проте Апеляційний суд Чернівецької області змінив вирок на строк 4 роки 6 місяців.

Відтак, суд  визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі. Також з нього стягнули в дохід держави судові витрати за проведення судових експертиз в сумі 6997,91 гривень. До того ж, в користь ДВТП "Волиньфармпостач" вирішено стягнути 6089,76 гривень. А в користь ТзОВ "Волиньфарм" – 20400,73 гривень.