Судові тяганини за участі ТзОВ «Луганськшахтострой» тривають уже не перший місяць, і вочевидь закінчаться ще не скоро. Однак, за цей час збанкрутіле підприємство потрохи намагається позбутися своїх боргів, - інформує «Під прицілом».

Варто нагадати, що у Господарському суді Волинської області була порушена справа про банкрутство боржника ТзОВ «Луганськшахтострой». Суд визнав кредиторські вимоги ТзОВ «Спецшахтопроходка» (м.Луганськ) у розмірі 1 мільйон 764 тисячі гривень. Відповідно, було опубліковане оголошення про банкрутство ТзОВ «Луганскшахтострой». До того ж, до Господарського суду Волинської області надійшла заява з грошовими вимогами від ПАТ «Трест Луганськшахтопроходка» у розмірі більше 476 тисяч гривень.

Вцілому, підприємство боргує 12 кредиторам. А суми, які боржник їм винен, рахуються у мільйонах. Зокрема, в, ПАТ «Укрзахідвуглебуд» - 17 мільйонів 743 350 гривень, Управління Пенсійного фонду України в м.Нововолинську – 930 тисяч гривень, Нововолинська ОДПІ – понад 3 мільйони гривень, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Нововолинськ виставляє претензії на суму 5 187 965,01 грн. капіталізованих платежів.

Загалом, підприємство-боржник визнало вимоги усіх кредиторів. Таким чином, на нещодавньому судовому засіданні, за клопотанням відповідача, суд вирішив зняти усі обтяження на майно підприємства-боржника, аби ті могли виплатити заборгованості працівникам організації.

Однак, цим справа не завершилася, оскільки ТзОВ «Луганськшахтострой» подав ще одне клопотання, за яким просив відкласти розгляд справи на 2 тижні. За цей термін, сторони повинні були врегулювати конфліктну ситуацію та підготувати відповідні документи.

Тож, на останньому судовому засіданні стало відомо, що Відділення виконавчої дирекції фонду у Нововолинську Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відкликало свою вимогу у сумі 5 мільйонів гривень як передчасну.

Невирішеним залишається питання із ПАТ «Трест Луганськшахтопроходка», оскільки ще кілька років потому підприємство надало у користування «Луганськшахтострою» обладнання під «чесне слово». Ця передача техніки не була ніяким чином задокументована. Тож, коли виникла проблема із заборгованістю, представники ПАТ «Трест Луганськшахтопроходка» не можуть «вибити» своїх же грошей.

Що ж стосується іншого кредитора, ПАТ «Укрзахідвуглебуд», то там також склалася нелегка ситуація. Оскільки, протягом усього часу судової тяганини підприємство не може добитися повернення чималої суми. Тож, аби домогтися свого, їм потрібно підготувати безліч документів.

Таким чином, аби все-таки справа дійшла завершення, сторони вкотре просять перенести засідання. За цей час вони остаточно повинні розібратися з усіма документами, щоби обґрунтувати свої грошові вимоги. Тож, наступне засідання відбудеться майже через місяць.