Попри те, що Луцькі краєзнавці уже другий тиждень б’ють на сполох через через активне будівництво, що розгорнулося на П’ятницькій гірці біля міського ЦНАПу, раз-по-раз фіксуючи порушення, роботи активно продовжуються. Що саме там невдовзі буде, розповів депутатам Луцький міський голова Микола Романюк, - інформує «Під Прицілом».

Градоначальник поінформував депутатський корпус про те, що влада там слідує повністю за вказівками фахівців з ДП «Волинські старожитності». На підставі їх бої поради там підрихтують підпірну стінку, а на самій території знесли старі дерева. Щоправда, окрім одного, яке зуміли відстояти місцеві мешканці. Там, де зараз асфальт, покладуть бруківку, сходи замінять.

«Що стосується самого фонтана. Як такого фонтана… його…  не рахувався. Коли хтось десь знає більше – ну, Богдан Павлович, як архітектор знає, цей фонтан не використовувся як фонтан, а це була система охолодження для кінотеатру «Батьківщина». І фонтан, який біля Драмтеатру – це система охолодження для театру. Якусь історичну цінність він не представляє. Прийнято рішення – це все, що були залишки – демонтувати, закласти просто його бруківкою, поставити лавочки, відновити світильники і все. Тобто, конструктивно нічого ніде не зачіпається, жодний квадратний сантиметр».

Нагадаємо, раніше краєзнавці заявляли про численні порушення з боку міської влади. 27 травня директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський написав заву у міськвідділ міліції та Луцькому прокурору про підробку документів посадовими особами Департаменту ЖКГ, внаслідок чого завдано шкоду державним інтересам, а кількома днями раніше оголосили про те, що їхні дії суперечать Припису про заборону будь-яких робіт, виданий Волинською ОДА ще в серпні 2012 р.