Депутати Луцької міської ради хочуть скасувати рішення міськради, згідно якого земельні ділянки на вулиці Кравчука біля ТЦ «Ювант» надавалися у власність ПФ «Скорпіон-сервіс», а саме Василя Токарського, - інформує «Під прицілом».

Про це йшлося під час 41-ої сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, що мова йде про ряд торгових кіосків, розташованих біля Завокзального ринку.

Автор проекту рішення про скасування рішень виконкому та розпоряджень міської ради Богдан Шиба заявляє: «Земля є власністю територіальної громади. Саме міська рада повинна розпоряджатися землею, а не хтось інший. Розпорядження незаконне, бо видане в міжсесійний період міським головою під виглядом міської ради. Сумніви щодо скасування рішення є безпідставними і міська рада може їх скасувати».

Таким чином, Шиба пропонує скасувати ці рішення та розглянути новий порядок використання цих земельних ділянок.

Один із підприємців, звертаючись до депутатів наголошує: «Я закликаю вас до співпраці, аби наповнювати бюджет міста, а не кармани підприємця».

Віктор Мохнюк, заступник директора ПФ «Скорпіон-сервіс», із ним не погоджується. Він же закликає депутатів не голосувати за цей проект і наголошує, що ці рішення попередньо скасовані судом. «Давайте дивитися на ситуацію в правовому полі»,- додає він.

Таким чином, попри те, що питання виноситься на сесію не вперше і раніше його народні обранці не підтримували, сьогодні ж депутати Луцької міської ради все таки проголосували "ЗА" проект рішення, хоча й не з першої спроби.