Лучанин в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем збив пішохода і втік з місця пригоди, - інформує «Під прицілом».

Чоловік їхав автомобілем марки «ЗАЗ 1103» по вул..Конякіна. Під’їжджаючи до пішохідного переходу, він не знизив швидкості та наїхав на жінку. Однак, після наїзду, водій авто зник з місця ДТП.

Внаслідок аварії жінка отримала черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку та пошкодженням зв’язок колінного суглоба. Такі ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості.

У судовому засіданні чоловік визнав свою вину та відшкодував потерпілій матеріальні та моральні збитки, а також витрати на лікування жінки.

В ході досудового розслідування обвинувачений та потерпіла уклали угоду про примирення. Тож, згідно угоди чоловікові буде призначено покарання у виді штрафу в розмірі 3 400 гривень без позбавлення права керувати транспортним засобом.

Однак, прокурор, який брав участь у суді, заперечив затвердження такої угоди, оскільки обвинувачений уже був раніше судимий і перебуває на іспитовому терміні.

Таким чином, суд все таки затвердив угоду про примирення та визнав чоловіка винним у скоєнні злочину і призначив узгоджене покарання – штраф у розмірі 3400 гривень без позбавлення права керувати транспортними засобами.