У Нововолинську чоловік побив жінку, вкрав сумочку і намагався залишитися безнаказаним, - повідомляє «Під прицілом».

Чоловік у нетверезому стані руками та ногами побив жінку в область тулуба та живота. Він також викрав у неї сумочку, в якій знаходилися два гаманці, мобільний телефон та срібний ланцюжок із хрестиком. Загалом сума вкраденого становить майже 4 тисячі гривень.

Однак суд виправдав зловмисника, оскільки його винуватість не була доведена. До того ж, судом було відмовлено у відшкодуванні майнової та моральної шкоди.

Таким чином, прокурор подав апеляцію на вирок суду першої інстанції. Він зазначає, що суд невірно прийшов до висновку, оскільки врахував лише показання обвинуваченого. Тож, прокурор просить скасувати вирок суду та постановити новий, згідно якого визнати чоловіка винним та призначити йому покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Потерпіла також подала апеляцію, в якій просить позбавити волі зловмисника та відшкодувати їй матеріальну, моральну шкоду та збитки за отримання правової допомоги.

Суд першої інстанції виправдав чоловіка, оскільки взяв за основу ту версію, за якою зловмисник лише проводив жінку додому, яка була в стані алкогольного сп’яніння і часто падала. За цією версією чоловік не вчиняв ніякого злочину. Однак у ході розслідування покази обвинуваченого неодноразово змінювалися.

Таким чином, апеляцію прокурора суд задовольнив частково. Тож, виправдувальний вирок Нововолинського міськрайонного суду скасовується, а обвинувачений визнається винним. Йому суд призначив покарання у виді 4 років та 6 місяців позбавлення волі.

Цивільний позов потерпілої суд вирішив також задовольнити частково. А саме стягнути з обвинуваченого 2605 гривень матеріальної шкоди, 2500 гривень моральної шкоди та 453 гривні витрати за отриману правову допомогу.