Нещодавно до Господарського суду Волинської області надійшла заява від Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у місті Луцьку про збільшення кредиторських вимог щодо ТзОВ «Завод будівельних конструкцій», - інформує «Під прицілом».

Тож, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві подало заяву до Господарського суду Волинської області про збільшення кредиторських вимог по справі за позовом ВАТ «Волиньрембуд» до ТзОВ «Завод будівельних конструкцій» про банкрутство.

Зокрема, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у місті Луцьку звернулося до Господарського суду з заявою, в якій просить внести зміни до реєстру вимог кредиторів ТзОВ "Завод будівельних конструкцій".

Так, вони просять збільшити розмір своїх кредиторських вимог на суму 824 088 гривень, що є капіталізованими платежами.

Варто зауважити, що господарським судом вже було затверджено кредиторські вимоги.

Отож, вимоги Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в сумі 824 088 гривень, не підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів, оскільки, відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" такі вимоги є капіталізованими платежами та кредитори мають право звернутися з ними в ліквідаційній процедурі.

Однак, провадження у справі про банкрутство ТзОВ "Завод будівельних конструкцій" знаходиться на стадії розпорядження майном. Відповідно, боржника банкрутом ще не визнано та ліквідаційну процедуру ТзОВ "Завод будівельних конструкцій" не відкрито.

Отож, суд відмовляє в задоволенні заяви Відділення виконавчої дирекції ФСС від нещасних випадків на виробництві про включення до реєстру вимог кредиторів суми боргу, що є капіталізованими платежами.