З ПП «Виробничо-комерційної фірми «Домінанта» таки стягнули понад 150 тисяч гривень та зобов’язали повернути орендоване державне майно - колишні келії монастиря Бернардинів - повідомляє «Під прицілом».

Відтак, заступник прокурора Волинської області в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Волинській області звернувся до Господарського суду Волинської області з позовом до ПП «Приватно-комерційна фірма «Домінанта» про повернення орендованого державного майна та стягнення 86 417 гривень.

У справі фігурують також треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, це – Волинська обласна державна адміністрація та Управління Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату.

Справа тягнеться уже досить довго. Зокрема, ще 19 лютого цього року представник фонду держмайна звернувся до Господарського суду Волинської області з позовом на ПП «Домінанта» про повернення орендованого державного майна, тобто частини приміщень келій колишнього монастиря Бернардинів. Площа приміщення становить понад 105 квадратних метрів, які використовувалися орендатором під магазин «Валентина», а частина приміщень передалася в суборенду для «Ломбард сіндікат-плюс, Гульцов та компанія».

Позовні вимоги обгрунтовувалися тим, що підприємство безпідставно користувалося даним майном після закінчення строку дії договору оренди на державне нерухоме майно. Таким чином, позивач вимагав стягнути з орендатора 46 тисяч гривень «неустойки» за незаконне користування. Однак, суд виніс ухвалу на користь ПП «Домінанта», тож фонд держмайна зобов'язали укласти з ним новий договір оренди.

Таким чином на черговому судовому засіданні, позивач, тобто прокурор в інтересах Фонду держмайна, подав клопотання про збільшення позовних вимог і просив підвищити суму стягнення до 152 тисяч гривень.

Однак, представники приватного підприємства із позовом не погодились, натомість висунули клопотання про припинення розгляду справи у зв’язку з нововиявленими обставинами. Та довести у суді важливість цих обставин відповідачі все ж не змогли.

Таким чином, суд все-таки задовольнив позов і ухвалив зобов’язати ПП «Виробничо-комерційна фірма «Домінанта» повернути орендоване державне майно та погасити 152 430 гривень неустойки.