Тільки за минулу добу в міжнародному пункті пропуску «Ягодин-авто» та на ділянці  відповідальності «зеленого» кордону вартові відділу «Рівне» Луцького загону зафіксували три спроби незаконного переміщення зброї та набоїв через державний кордон України. Про це повідомляє прес-служба ДПС України.

Так, учора прикордонно-митна оглядова група виявила під ковдрою в спальному відділенні кабіни вантажного автомобіля «ДАФ» пневматичну гвинтівку 5,5 мм калібру. Водій, громадянин України, пояснив, що нібито придбав її у Німеччині у подарунок родичам, а при перетині кордону забув про неї вказати.

Згодом, близько 17-ї  години, під час моніторингу лінії державного кордону прикордонний патруль, виявив між двома автомобільними мостами через Західний Буг, а саме неподалік пункту пропуску «Ягодин», у траві пістолет.  Револьвер системи «Магнум», який можливо відноситься до вогнепальної зброї, був споряджений патронами. Скоріш за все хтось викинув його перед пунктом пропуску, щоб не мати проблем під час перетину кордону. Слідча група райвідділу міліції оглянула місце виявлення зброї та відправила пістолет на експертизу.

Також сьогодні вночі у громадянина Польщі, який їхав  з України  власним авто марки «Опель», охоронці кордону виявили коробку з 20 набоями 7,89 мм калібру. Поклав їх іноземець у багажне відділення в нішу для аптечки. Наразі співробітниками УСБУ у Волинській області проводяться необхідні слідчі дії.