Господарський суд Волинської області виніс ухвалу про початок розгляд справи за позовом в. о. прокурора міста Луцька в інтересах держави в особі ДКП «Луцьктепло» до ТзОВ «Енергосервісна компанія «Луцькі комунальні системи» про стягнення 201 550 гривень, з яких 193 417 гривень складає основний борг, - інформує «Під прицілом».

Варто зауважити, що у лютому на це підприємство через борги у розмірі майже пів мільйона гривень позивалася рівненська будівельна фірма ТзОВ «Галспецбуд Плюс». Як йдеться в матеріалах справи, саме ця фірма виступала підрядником по утепленню та оздобленню фасаду житлового будинку по вул. Перемоги, 10 в 2010 році, коли в Україні відбувалися місцеві вибори. Саме цей будинок став показовим у передвиборчій програмі з енергозбереження кандидата на посаду мера Володимира Бондара.

Раніше ми писали, про те, що ще з жовтня 2010 року мешканці будинку цього будинку об’єдналися в ОСББ "Біном". Ініціаторкою створення виступала Юлія Сабатюк, яка взялась управляти об'єднанням. Тож цей будинок мав стати першим у цілому списку тепломодернізованих багатоповерхівок, облаштованих для того, щоб заощаджувати  енергоносії, заодно людям обіцяли щомісяця по 7 % економії за теплопостачання.

Інвесторами робіт виступали мешканці будинку по Перемоги 10. Які дослідили, що директор компанії Георгій Давидюк вкупі з головою ОСББ «Біном» просто обвели їх довкола пальця. Не облаштувавши в домі лічильників, вони встановили тільки їм зрозумілі тарифи. Не допомогли скарги лучан до міської ради. Чиновники муніципалітету від проблеми просто «вмили руки», відповівши, що до господарської діяльності ОСББ вони не мають ніякого відношення. Натомість росли борги перед ДКП «Луцьктепло». Мешканці вже давно побоювалися, що через це їх просто відріжуть від теплопостачання. І наступну зиму вони сидітимуть в «утепленому» будинку. Без тепла.