На Волині двоє чоловіків вкрали автомобіль марки «Жигулі», який коштував понад 16 тисяч гривень, - інформує «Під прицілом».

Так, у судовому засіданні один із зловмисників визнав свою вину повністю і розповів, що разом зі своїм товаришем побачив авто і вирішив його вкрасти, щоб покататися. Оскільки автомобіль був замкнений, один із правопорушників сходив додому та приніс ножиці, якими відчинив автівку. Вони також відкотили машину, аби ніхто не почув шум двигуна. Шляхом замикання дротів запалення, один із чоловіків завів авто і зловмисники каталися на ньому містом. Згодом вони хотіли поставити машину на місце, однак злякалися, що на ній залишилися відбитки пальців і пошкодження. Тому компанія вирішила перегнати автомобіль у с. Соловичі Турійського району, де знаходилася майстерня батька одного із чоловіків. Приїхавши у село, зловмисники поставили машину у бокс майстерні.

Через кілька днів, потерпілий подав заяву у міліцію про викрадення авто. Один із зловмисників дізнався про це і вирішив розібрати автівку на запчастини та позбутися їх, аби приховати сліди злочину. Тож, запчастини він продав і витратив гроші на власні потреби.

Інший зловмисник розкаявся у вчиненому та обіцяв відшкодувати завданий збиток. До того ж, він має на утриманні малолітніх дітей, тож просить суд не позбавляти його волі.

Разом з тим, потерпілий пред’явив цивільний позов про відшкодування збитків, а саме вартість автомобіля 16 619 гривень та моральну шкоду у сумі 1 тисячі гривень. Він також просив суд не позбавляти волі обвинувачених, оскільки ті свою вину визнали та розкаялися.

Таким чином, суд вирішив визнати чоловіків винними і призначив їм покарання у виді трьох років іспитового терміну. Суд також вирішив стягнути з обвинувачених 16 619 гривень майнової шкоди, а провадження у справі в частині цивільного позову про стягнення моральної шкоди – закрити.